3 lucruri de care ai nevoie în perioada maternității pentru mai mult confort și organizare

Perioada maternității ar trebui să fie una minunată, de care mămica să își amintească cu mare drag și în care, de ce nu, să reușească să se pună pe picioare, să se regenereze și să își facă ordine în gânduri și în planuri. Totuși, în viața reală, perioada maternității nu este întotdeauna grozavă. În unele cazuri, mămica se găsește singură și lipsită de sprijin, fără persoane apropiate și fără un partener implicat, în alte situații, mămica suferă de depresie post-partum, iar în majoritatea situațiilor, maternitatea reprezintă o perioada provocatoare, haotică și mult prea solicitantă.

La urma urmei, doar știți că există o vorbă, și anume haosul din mintea noastră se reflectă adesea și în felul în care arată locuințele noastre. Cu un bebeluș proaspăt venit pe lume, ar fi bine să renunțăm la dorința ca locuința noastră să arate întotdeauna impecabilă și pregătită pentru oaspeți, dar nici nu ar trebui să o lăsăm să se aglomereze și să ne copleșească. În mod invers, o locuință curată și organizată – chiar și cu un bebeluș dornic să exploreze tot ceea ce îl înconjoară – îi poate ajuta pe părinți să beneficieze de mai multă claritate mentală.

Iată câteva lucruri care vă pot fi de folos dacă doriți să beneficiați de mai mult confort și organizare pe toată perioada maternității:

  1. Centru de activități pentru bebeluș. Fie că îl numiți centru de activități, covor de joacă sau saltea activități bebe, ideea este aceeași, și anume un loc de joacă viu și interactiv unde bebelușul se poate juca în voie. Este deosebit de utilă, căci oricât ne-am dori să stăm cât mai mult cu bebelușul în brațe, chiar nu îl putem ține 24/7. Un centru de activități este un loc distractiv unde bebelușul se poate juca în condiții depline de siguranță cât timp purtați o conversație la telefon, când mergeți la baie sau atunci când sunteți ocupată cu pregătitul cinei. Saltelele de activități vin în diferite dimensiuni, forme și cu tot felul de teme, constituind astfel un loc sigur și confortabil unde micuțul se poate relaxa, se poate juca și își poate dezvolta abilitățile. Pot fi însoțite de o varietate de imagini, de sunete și texturi, de jucării mici de pluș și prezintă posibilitatea de a atașa și alte jucării și accesorii. O saltea de activități este minunată și pentru momentele în care bebelușul stă pe burtă, căci va contribui la consolidarea mușchilor de la nivelul gâtului și umerilor și la dezvoltarea abilităților motorii. Puteți folosi o saltea de activități încă din prima zi de viață a bebelușului, dar se pare că bebelușii cu vârsta cuprinsă între 3-6 luni se bucură cel mai mult de o astfel de saltea, deoarece la această vârstă își dezvoltă coordonarea mâini-ochi și au o plăcere nespusă din a apuca jucăriile.
  2. Geantă de organizare. Perioada de maternitate nu ar trebui să fie o perioadă de stat mai mult în casă, ba chiar este recomandat să vă reluați – măcar în mare – stilul obișnuit de viață și să ieșiți la plimbare, în drumeții, în vizite, la cumpărături și oriunde obișnuiați să ieșiți. Foarte multe mămici se feresc să iasă prea mult la plimbări sau în vizite cu bebelușul, deoarece au impresia că trebuie să transporte tot felul de lucruri de-ale bebelușului și oricât de mult ar încerca să nu uite ceva important acasă, până la urmă tot reușesc să uite ceva. Pentru a evita astfel de situații, vă puteți baza pe o geantă de organizare. Sunt foarte multe modele de genți pentru mămici, deosebit de practice și utile în perioada maternității. Puteți opta pentru o geantă cărucior, pe care o puteți lua în plimbările la pas și unde puteți depozita toate lucrurile esențiale, de la scutece, șervețele umede, suzete, medicamente și până la jucăriile preferate ale bebelușului. Cu o astfel de geantă de organizare, vă puteți bucura în continuare de mers în vizite, de plimbări în natură, de mers la cumpărături și de bucuria simplă de a lua o masă gustoasă la restaurant.
  3. Masă de înfășat. Un alt lucru care vă poate face maternitatea mai ușoară și mai confortabilă, masa de schimbat scutece vă susține starea de sănătate, în special postura corpului, dar vă ajută și să organizați toate lucrurile bebelușului. După cele 9 luni de sarcină și după momentul nașterii, multe mămici simt dureri ascuțite de spate, dureri care se intensifică atunci când se apleacă pentru a schimba scutecul bebelușului. Iată că masa de schimbat scutece vă permite să efectuați această sarcină fără să suferiți niciun disconfort. În plus, majoritatea modelelor sunt prevăzute cu sertare unde puteți organiza toate lucrurile esențiale.

În cele din urmă, foarte multe mămici apreciază eficiența unei saltele de schimbat scutece. Poate că sunteți tentante să considerați că nu e de maximă importanță, așa că puteți economisi câțiva bani. Însă, o saltea de schimbat scutece este minunată atunci când călătoriți cu mașina, când mergeți în vizite sau la cumpărături și ori de câte ori vă aflați departe de casă și doriți totuși să vă schimbați bebelușul într-un mediu igienic și fără a-i deranja pe cei din jur.

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*