4 moduri prin care vă puteți pregăti copilul pentru vreme rece

Pe măsură ce mercurul scade în termometre, asta nu poate să însemne decât un singur lucru, și anume vine iarna. Frigul tot mai întețit, vântul și ceața care se risipește de abia pe la amiază ne împing să ne pregătim cât mai repede puloverele groase, vestele, gecile și paltoanele, pălăriile, fularele și mănușile, precum și încălțămintea de iarnă, pentru ca sezonul rece să nu ne găsească cu cele mai groase haine undeva în spatele dulapului. Iată că micuții noștri necesită o pregătire la fel de atentă pentru iarnă, pentru a se bucura de sănătate în lunile reci, dar și de o copilărie bogată în experiențe frumoase.

Copiii se bucură de temperaturile scăzute, mai ales dacă iarna este generoasă în ninsori. Ei nu sunt așa de precauți precum adulții, iar asta este ceva minunat. La urma urmei, o copilărie minunată se întâmplă afară, acolo unde e frig și unde ninge. Desigur, s-ar putea să fie și zile geroase, când nici cei mai viteji dintre copii nu se îndură să iasă afară, așa că trebuie să ne pregătim și pentru zilele cu ger.

Iată câteva modalități prin care vă puteți pregăti copilul în așteptarea iernii:

  1. Pregătirea pentru zilele geroase. Copiii cu chef de joacă nu pot fi ținuți în casă prea ușor, așa că trebuie să îi convingeți printr-un fel sau altul. Pentru zilele cu ger din timpul sezonului rece, trebuie să vă pregătiți cu jocuri care să îi țină pe cei mici ocupați. Jucăriile care nu sunt prevăzute cu instrucțiuni, ci îi lasă pe copii să își folosească imaginația pentru a se juca cu ele, precum și puzzle-urile, Lego tehnic și seturile de construit sunt printre cele mai recomandate. O bucătărie de joacă complet utilată și echipată este iarăși o alegere grozavă, mai ales că poate sta la baza multor jocuri de rol și poate fi integrată în joaca cu păpuși.
  2. Pregătiți-vă locuința. Înainte ca temperaturile să scadă drastic, asigurați-vă că sistemul de încălzire este în stare excelentă de funcționare și obțineți o verificare specializată. În camera copilului, ar trebui să instalați un umidificator, deoarece căldura emanată de calorifere tinde să usuce foarte mult aerul, ceea ce poate cauza disconfort, dar totodată poate agrava unele afecțiuni medicale, printre care astmul și tulburările respiratorii. Nu ar trebui să vă lipsească din casă un termometru copii, ceaiuri și pături suplimentare. De asemenea, puteți întreba medicul pediatru dacă există și alte măsuri pe care le puteți adopta pentru a vă proteja copilul în sezonul rece.
  3. Pregătiți echipamentul de iarnă. Asta înseamnă să dedicați o întreagă amiază pentru a aduce la îndemână încălțămintea de iarnă, fesurile, fularele, mănușile și piesele vestimentare. Salopetele, gecile groase de fâș și pantalonii de ski, precum și maletele și colanții termici sunt indispensabile în timpul iernii.
  4. Mai multe straturi. Spre deosebire de adulți, sugarii și copiii mici ar trebui să poarte încă un strat de haine. Pe lângă pregătirea hainelor groase de iarnă, trebuie să vă asigurați că micuțul nu duce lipsă de haine de corp fabricate din materiale de cea mai bună calitate. Înainte de a ieși la joacă, asigurați-vă întotdeauna că mânile, gâtul și capul copilului sunt acoperite. Pentru copiii de vârstă mică, sunt indicate gulerele și fularele circulare în locul unui fular mai lung, înfășurat, și asta pentru că fularele, căciulile și glugile cu șnururi pot reprezenta un pericol. În timpul activităților în aer liber, verificați regulat copilul pentru a vă asigura că nu este transpirat și că nu are zăpadă în haine.

În cele din urmă, protecția solară este importantă chiar și în timpul iernii. Pielea expusă, în special fața, necesită protecție solară. Seara, după duș sau baie, masați pielea copilului cu o cremă cât mai naturală, care împiedică deshidratarea și uscarea pielii. Iarna poate fi mai distractivă decât orice alt anotimp, dar numai dacă vă pregătiți corespunzător pentru toate capriciile sale. Înainte ca vremea rece să preia pe deplin controlul, pregătiți-vă casa, aveți grijă să nu duceți lipsă de echipamente medicale, răsfățați-vă copilul cu un joc nou și interactiv și pregătiți dulapul micuțului. 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*