5 lucruri esențiale pentru primele trei luni de viață ale bebelușului

Când vine vorba de lucrurile de care are nevoie bebelușul cel puțin în primele sale luni de la venirea pe lume, părinții sunt încurajați să limiteze listele de cumpărături și să nu cheltuiască sume enorme de bani pe lucruri care s-ar putea să nu fie de prea mare folos. Adevărul este întotdeauna undeva la mijloc. Un bebeluș nu are nevoie de toate lucrurile pe care le găsim în prezent pe rafturile magazinelor, dar asta nu înseamnă nici că nevoile sale se rezumă doar la scutece, două hăinuțe și lapte. Este foarte bine ca părinții să adopte un stil minimalist, dar și realist. La urma urmei, fiecare bebeluș este diferit, cu nevoi unice și fiecare familie are priorități și stiluri de viață diferite.

Prin urmare, dacă veți ține cont de necesitățile bebelușului, dacă veți pune întotdeauna calitatea înaintea prețului și dacă veți lua decizii gândindu-vă întotdeauna la binele întregii familii, cu siguranță veți reuși să vă întâmpinați bebelușul cu tot calmul, dragostea, răbdarea și necesitățile materiale de care are nevoie.

Iată, așadar, 5 lucruri esențiale pe care s-ar putea să regretați dacă nu le veți achiziționa:

  1. Consumabile pentru hrănit. Indiferent că veți alege să alăptați sau să vă hrăniți bebelușul cu formulă de lapte, veți avea nevoie de unele consumabile, în special biberoane și tetine așa cum veți găsi aici. Foarte multe mămici preferă să alăpteze, date fiind beneficiile nutriționale, comoditatea de a nu folosi prea multe biberoane, dar și banii economisiți. Totuși, în foarte multe situații, bebelușul va trebuie hrănit cu formulă de lapte sau laptele matern va trebui completat și cu formulă de lapte. Creșterea în greutate a bebelușului va fi un factor decisiv și împreună cu medicul pediatru veți lua cea mai bună hotărâre.
  2. Pompă de sân. Sunt numeroase modele de pompe de sân și alte accesorii care facilitează alăptarea, iar multe le puteți găsi și aici. Pompa de sân nu trebuie numaidecât achiziționată înainte de nașterea bebelușului, dar în cele mai multe situații, se dovedește a fi foarte utilă. Practic, o pompă de sân o ajută pe mămică să își stimuleze producția de lapte. Mai ales dacă observați că bebelușul pierde din greutate, cu atât mai utilă devine o pompă de sân. De asemenea, este de mare ajutor și când începeți diversificarea și doriți să adăugați cereale sau alte alimente în laptele matern sau doriți să adăugați lapte matern în mâncărurile pe care le pregătiți.
  3. Pernă de alăptare. După cele 9 luni de sarcină și după naștere, corpul mamei se recuperează în urma acestor traumatisme. Alăptarea vine și ea cu o anumită cantitate de disconfort și, în unele cazuri, inclusiv durere. O pernă de alăptare va spori confortul de care se bucură mămica atunci când alăptează, o va ajuta să poziționeze corect bebelușul la sân și îi va susține partea superioară a corpului.
  4. Saltea de schimbat scutece. Deși nu pare a fi un accesoriu indispensabil, veți observa că o saltea de schimbat scutece este de un mare ajutor. Cu siguranță, veți dori să fiți activă și să vă reluați stilul de viață după naștere, asta însemnând să mergeți în vizite, să călătoriți sau să vă plimbați. O saltea de schimbat scutece este soluția cea mai confortabilă și igienică pentru a vă schimba bebelușul fie că sunteți în mașină, la cumpărături sau în vizită la prieteni.
  5. Fără dar și poate, scutecele sunt principalul lucru de care au nevoie bebelușii de cum vin pe lume. Marea dezbatere are loc între scutecele din material textil și scutecele de unică folosință. Cu toate că scutecele din pânză sunt mai ecologice și par a fi mai economice, cele mai multe familii ajung la concluzia că tot scutecele de unică folosință sunt mai rentabile. Poate că există economii inițiale dacă veți opta pentru scutecele din pânză, dar trebuie să luați în calcul costul de spălare – apă, electricitate, detergent de rufe – și, desigur, timp. Economiile s-ar putea să fie prea mici pentru a justifica timpul necesar pentru a igieniza scutecele. În prezent, sunt foarte multe mărci de scutece, dar în general, fiecare marcă funcționează bine atât timp cât dimensiunea se potrivește cu greutatea bebelușului și atât timp cât faceți schimbări frecvente.
Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*