5 proiecte de care te poți ocupa singură pentru camera copilului tău

Fie că urmează să vină pe lume un nou membru al familiei, fie că doriți să împrospătați puțin amenajarea camerei bebelușului, există o mulțime de proiecte ingenioase pe care le puteți aborda. Unele proiecte chiar pot dura ani la rând sau pot fi păstrate pentru viitorul membru al familiei. De la crearea unui perete de accent până la crearea de piese artistice adorabile, există foarte multe proiecte pe care le puteți pune în aplicare pe cont propriu în camera bebelușului.

21486 - proiecte de care te poți ocupa singură pentru camera copilului tău

Iată câteva astfel de proiecte pe care le puteți încerca:

  1. Siguranța bebelușului este prioritară. În timp ce amenajarea camerei bebelușului poate fi distractivă, siguranța ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, mai ales că puteți să sporiți siguranța prin diverse mijloace. De exemplu, fixați de perete toate piesele de mobilier, iar dacă veți cumpăra piese de sine stătătoare, cum ar fi un leagăn copii, aveți grijă să îl amplasați într-o zonă sigură, departe de fereastră. Draperiile, de asemenea, pot fi un pericol, mai ales dacă sunt prevăzute cu cordoane. Pe acestea le puteți înlocui cu o perdea scurtă, care se va potrivi cu restul amenajării. La rândul lor, prizele trebuie acoperite cu un capac de siguranță.
  2. Carusel suspendat. Cu toate că există o multitudine de jucării pentru bebeluși, acestea nu trebuie să îl copleșească pe micuț. Ceea ce puteți face este să achiziționați treptat doar câteva jucării și să vă expuneți pe rând copilul la noi jucării. Altfel, există riscul de a vă copleși sau enerva micuțul, ceea ce nu este de dorit. Totuși, din camera nou-născutului nu trebuie să lipsească un carusel suspendat. I se mai spune jucărie mobilă și se poate amplasa deasupra pătuțului, leagănului, căruciorului sau deasupra centrului de activități. Puteți face pe cont propriu un astfel de carusel mobil, deși veți observa că pe măsură ce bebelușul crește și se dezvoltă, veți avea nevoie de mai multe astfel de mobile. Primul mobil al bebelușului ar trebui să fie cât mai simplu, cum ar fi forme geometrice în nuanțe de alb și negru.
  3. Perete de accent. Dacă sunteți în căutarea unui element decorativ cu adevărat îndrăzneț, care să apară ca punct focal în toată încăperea, atunci nu puteți da greș cu un perete de accent. Dacă vă faceți griji cu privire la poluarea aerului din interior, puteți opta pentru un tapet plăcut sau pentru șabloane mici. Puteți șablona un întreg perete folosind vopsea non-toxică. Modele populare de șabloane pentru camere de copii includ dungi chevron, buline, flori, forme geometrice, nori sau insecte, cum ar fi albine sau fluturi.
  4. Piese artistice pentru perete. Pentru amenajarea generală a camerei bebelușului, este important să alegem piesele artistice potrivite. Aceste piese de artă pe care le vom monta pe perete vor îngloba toate elementele amenajării și vor crea acea notă finală, uniformă care va reda esența stilului camerei. Deși oglinzile sunt obiecte decorative grozave în alte încăperi ale casei, acestea nu sunt recomandate pentru camera bebelușului. Obiectele mai grele pot cădea și se pot sparge, fiind un pericol la adresa siguranței copilului. Luați în considerare crearea propriilor piese artistice, cum ar fi tablouri, fotografii de familie, postere motivaționale, țesături sau un prinzător de vise.
  5. Rafturi de perete. O altă prioritate în camera bebelușului este aceea de a o menține îngrijită, organizată și, dacă se poate, tot timpul ordonată. Iată că rafturile pentru depozitare devin absolut necesare, însă acestea nu trebuie să fie nicidecum plictisitoare, dar nici nu trebuie să investiți cine știe ce sume mari de bani. Dacă doriți să expuneți jucării, fotografii, cărți sau alte accesorii, veți dori să optați pentru un concept de rafturi deschise. Puteți folosi plăci de lemn tratate, scânduri finisate sau alte materiale naturale, cu condiția de a le fixa foarte bine de perete.

Chiar dacă amenajarea camerei copilului nu este un proiect prea ușor și nici prea rapid, trebuie abordată cu calm și cu creativitate. Indiferent dacă sunteți la primul sau la al cincilea copil, veți dori să vă asigurați că într-un final veți obține o cameră specială, confortabilă și relaxantă, unde micuțul va avea toată libertatea și siguranța pentru a crește și pentru a se dezvolta frumos.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*