6 motive să-i oferi copilului tău jucării din lemn

În fiecare lună, o multitudine de jucării ajung pe rafturile magazinelor, încât nu este de mirare faptul că este atât de ușor să ne pierdem printre avalanșa de opțiuni, care țin să ne fure privirea și ne îndepărtează de la alegerea corectă. Pe piață există o cantitate covârșitoare de jucării din plastic, acestea sunt disponibile în orice magazin, în culori diferite și răspund adesea tendințelor din lumea desenelor animate.

6 motive să-i oferi copilului tău jucării din lemnAșadar, părinții nu ezită cu orice ocazie să-i ofere copilului jucăriile care corespund intereselor sale de vizionare a unor programe TV, trecând cu vederea opțiunile mai ecologice și mai sigure pentru sănătate, cum sunt jucăriile din lemn. De aceea, am decis să formulăm pentru părinți un top de 6 motive care i-ar convinge să nu uite că printre numeroasele opțiuni de plastic, există și o altă variantă de a interacționa cu micuțul, prin intermediul jucăriilor tradiționale.

  1. Jucăriile din lemn sunt o opțiune pro mediu

Catastrofele climatice din ultima lună probabil ne-au convins și mai mult că trebuie să fim mai atenți la efectul pe care îl are activitatea umană asupra planetei. Încălzirea globală nu mai este doar o iluzie a unor activiști pro mediu, astfel toți încercăm să căutăm metode prin care putem realiza o schimbare. Jucăriile din lemn sunt produse dintr-un lemn durabil, ceea ce îl recomandă drept o opțiune mai prietenoasă decât omologul său din plastic. Lemnul este un material regenerabil, reciclabil și biodegradabil, de asemenea acesta poate fi colorat fără utilizarea pigmenților toxici.

  1. Jucăriile din lemn încurajează dezvoltarea imaginației

Jucăriile din plastic corespund adesea noilor tendințe, preiau forma personajelor adorate de către micuți și oferă o gamă coloristică variată, dar acestea nu contribuie prea mult la dezvoltarea imaginației acestora. Jucăriile din plastic sunt niște produse finite care nu prea lasă loc imaginației copilului, pentru ca acesta să decidă singur ce vrea să reprezinte pentru el, un obiect sau altul, pe când cele din lemn încurajează dezvoltarea imaginației.

  1. Jucăriile din lemn oferă siguranță

Fiecare părinte s-a lovit măcar odată de problema siguranței jucăriilor din plastic. Fiind majoritatea dintr-un material ușor de stricat, acestea se pot diviza în piese micuțe, care pot fi înghițite de către copii într-un minut de neatenție. Jucăriile din lemn oferă siguranță, ele nu se rup și nu au margini ascuțite, este practic imposibil să le deteriorați complet.

  1. Jucăriile din lemn contribuie la reducerea anxietății

Simțurile tactile ale copilului se activează mult mai ușor la utilizarea unei jucării din lemn. Cercetările arată că micuții se bucură de un joc mult mai liniștit dacă folosesc jucării din lemn, pentru că acest material le permite să ia o pauză și să exploreze posibilitățile următoarelor acțiuni. Deși sunt strălucitoare, jucăriile din plastic pot suprastimula sau stresa simțurile copiilor, comparativ cu minimalismul jucăriilor din lemn.

  1. Jucăriile din lemn ajută la dezvoltarea limbajului

Comunicarea este esențială, de aceea primii ani din viața unui copil, părinții așteaptă cu nerăbdare ca acesta să înceapă să comunice. Jucăriile din lemn stimulează datorită minimalismului lor apariția unui dialog. Datorită versatilității lor, copilul este să exprime numeroasele idei care-i trec prin minte și să comunice cu părinții despre obiectul cu care se joacă.

  1. Jucăriile din lemn contribuie la dezvoltarea motricității

Dezvoltarea motricității fine a copiilor contribuie la creșterea gândirii și imaginației, de asemenea dezvoltarea memoriei. Jucăriile din lemn sunt esențiale pentru evoluția acestui aspect, pentru că ridicarea, ciupirea sau echilibrarea pieselor de jucărie din lemn dezvoltă părți ale creierului car răspund de coordonare. Astfel, utilizarea cuburilor din lemn în timpul jocurilor pregătește de fapt copilul pentru sarcini mai complexe pe viitor, cum ar fi ținerea unei carioci.

 

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*