Aventuri în bucătărie

Nu este niciodată prea devreme să vă învățați copiii despre alimentația sănătoasă. Copiilor le place să primească atenție, așa că gătitul împreună este o modalitate excelentă de a petrece timpul împreună cu ei! Copiii pot începe să gătească încă de la 2 ani. Gătitul este o abilitate pe tot parcursul vieții, care prezintă numeroase oportunități de predare, cum ar fi urmarea instrucțiunilor, măsurarea, practicarea curățeniei și distracția gustând alimente noi sănătoase. Magazinul online  mami.md vă ajută să tranformați gătitul cu cei mici într-o distracție prin formele pentru biscuiți  pe care le puteți găsi aici.

Iată o listă cu câteva dintre numeroasele abilități care pot fi transmise atunci când gătești cu copiii tăi.

Abilitate de viață

Învățarea abilităților de bază de gătit, care pot fi folosite pentru tot restul vieții copilului vostru, este probabil cea mai evidentă abilitate dobândită. Începând cu lecțiile de gătit de la o vârstă fragedă, devine o abilitate la care sunt bine adaptați la maturitate.

Stil de viață sănătos

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta este să gătești acasă. Cercetările arată că persoanele care mănâncă în mod regulat mese gătite acasă, tind să fie mai fericite și mai sănătoase și consumă mai puțin zahăr și alimente procesate. Implicarea copiilor în bucătărie, de la o vârstă fragedă, cultivă un obicei care va avea beneficii pe tot parcursul vieții.

Dezvoltarea fizică

Amestecarea, măsurarea, rostogolirea, stoarcerea și împrăștierea alimentelor sunt doar câteva dintre sarcinile din bucătărie care permit copiilor mici să-și dezvolte abilitățile motorii fine și coordonarea mână-ochi.

Dezvoltă stiluri de învățare

Copiii învață atingând, gustând, simțind, mirosind, observând, citind și ascultând. Acesta este motivul pentru care bucătăria este un mediu perfect pentru învățare – atinge o gamă largă de simțuri și o serie de stiluri de învățare. Gătitul oferă o mare oportunitate de a ajuta la dezvoltarea limbajului. A vorbi și a descrie ceea ce faceți poate expune copiii mici la noi cuvinte și termeni. Numărare (una, două, trei linguri de …), recunoașterea numerelor, (citirea numerelor pe cântare), limbaj matematic (mai mult decât, mai mare, mai mic), multiplicare (dublarea unei rețete) cântărire (cântare) și fracții (1/4, 1/2 căni ) sunt doar câteva dintre multele abilități matematice care pot fi dezvoltate în gătit. Bucătăria este ca un mini laborator științific. Copiii pot urmări cum materialele își schimbă culoarea, textura și forma (lichide, solide, gaze) și pot face predicții și observații, de exemplu, ce se întâmplă dacă utilizați prea mult / puțin praf de copt, temperaturi greșite etc. Copiii își pot exprima creativitatea prin dezvoltarea rețetelor și prezentarea alimentelor.

Construirea unei relații frumoase între părinte și copil

O bucătărie este un loc minunat pentru ca părinții să petreacă timp de calitate cu copiii lor. Poate fi un loc pentru a vorbi despre tradițiile familiei, prin rețete de familie transmise sau poate fi pur și simplu un loc doar pentru a ajunge la zi cu viața de zi cu zi. Este, de asemenea, un mediu excelent pentru frați pentru a coopera și a comunica, construind relații mai puternice.

Garantează distracția

Nu în ultimul rând, gătitul cu copiii poate fi distractiv și plăcut atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copiii tăi vor primi bucuria de a crea un fel de mâncare și de a-l mânca, în timp ce creezi amintiri de durată pe care copiii tăi le pot prețui pentru totdeauna.

Cu toate avantajele gătitului cu copiii, de ce să aștepți să începi? Aduceți copiii în bucătărie!

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*