Care sunt avantajele învățării unei limbe străine de la grădiniță?

Studierea unei limbi străine încă de la grădiniță poate reprezenta un avantaj foarte important pentru cei mici atunci când vor crește. Copilăria este un moment prielnic de dezvoltare, în care cei mici sunt mult mai receptivi la nou și la studiu. Alegerea unei grădinițe cu predare în limba franceză, de exemplu, este un atuu cu atât mai mare întrucât nu este o limbă la fel de comună precum engleză. În cazul în care nu sunteți încă siguri că o grădiniță ce predă și o limbă străină este cea mai bună alegere pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră, o listă de avantaje pe care le presupune cunoașterea unei limbi străine vă va veni cu siguranță în ajutor.

Alegerea limbii străine pe care o studiază cel mic la grădiniță rămâne o alegere personală. Alegerea poate fi făcută în funcție de cât de cunoscută este limba respectivă, în funcție de părerile proprii sau în funcție de planurile de viitor, cum ar fi mutarea într-o țară străină.

Dezvoltarea creierului celui mic

Atunci când încearcă să învețe ceva nou, mai ales o limbă străină, centrii de limbaj din creierul uman se dezvoltă cu rapiditate și succes. Lucrarea acestor centrii încă din vremurile grădiniței se sortează cu o învățare mai lesne a limbii noi, precum și cu ușurința învățării altor lucruri pe viitor, nu neapărat limbi străine. Dezvoltarea creierului devine tot mai accelerată și în funcție de rezultatele obținute în urma învățării limbii respective – cu cât se înțeleg mai multe noțiuni și cu cât se practică mai des, cu atât zonele vitale din creier vor înflorii.

Distingerea sunetelor

În cazul în care doriți ca cel mic să devină bilingv în viitor (poate unul dintre părinți vorbește o altă limbă faă de cea natală), distingerea sunetelor la nivelul auditiv poate reprezenta cea mai mare provocare. Acest lucru poate deveni și mai dificil de executat în cauzl unor limbi cu multe accente diferite, cum ar fi limba franceză. Dacă plănuiți să dați copilul la o grădiniță cu predare în limba franceză, acestuia îi va fi mult mai ușor și mai clar să înțeleagă diferențele subtile la nivelul sunetelor deoarece se va obișnui cu ele de la o vârstă fragedă. De asemenea, el va face diferența și mai ușor între limba natală și cea studiată.

Întârzierea și prevenirea problemelor

Există numeroase studii conform cărora persoanele care cunosc mai multe limbi au șanse mai mici de a face Alzheimer sau au șanse de a întârzia instalarea bolii. Pentru a deveni o persoană bilingvă mai ușor și mai sigur, se recomandă studierea limbii străine încă din timpul grădiniței. Mulți părinți aleg să își dea copilul la oa stfel de grădiniță, mai ales dacă au în familie antecedente de boli grave.

Lucrarea capacității de memorare

Capacitatea de memorare poate fi antrenată constant prin învățarea continuă. Copiii care sunt obișnuiți să învețe de mici limbi străine, vor avea abilitatea de a învăța mai lesne în viitor, când vor fi la școală sau la liceu. Acest avantaj nu cuprinde doar studierea limbilor străine, ci și învățarea formulelor exacte de matematică sau fizică, precum și învățarea unor abilități fizice, Cuma r fi condusul sau practicarea unui sport.

Sporirea atenției

Pentru a studia o limbă străină, este necesară o atenție ridicată. Atunci când este învățată de la grădiniță, atenția celor mici este captată constant. Întrucât atenția se lucrează de la o vârstă așa fragedă, cei mici vor dobândi control asupra acestui aspect, mai ales în anii următori, când menținerea atenției asupra unui subiect devine tot mai greu de stăpânit.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*