Cel mai vândut joc din acest deceniu

Cu peste 238 de milioane de exemplare vândute, potrivit companiei suedeze de jocuri Mojang, Minecraft este cel mai bine vândut joc din lume. Cu vânzări de peste 100 milioane de exemplare, Minecraft intră în seria jocurilor legendare, care au reușit să cucerească publicul mondial. Cu siguranță, te gândești acum că este un mare păcat să afirme cineva care este cel mai legendar joc din întreaga lume, ținând cont de faptul că preferințele publicului diferă, opiniile pot varia și respectiv este greu să plasezi vreun produs mainstream pe locul unu. Totuși, se pare că experții au conferit titlul de lider mondial anume jocului Minecraft,  care poate fi găsit și pe platforma jocurinoi.ro. Se pare că anume acest produs video a avut argumentele incontestabile să câștige acest titlu, iar noi vom scrie aici, de ce anume el.

Cel mai vândut joc din acest deceniu

Lansarea proiectului Minecraft

O mică echipă independentă și-a început călătoria în lumea divertismentului prin îndepărtatul an, 2009, atunci a avut loc lansarea proiectului ambițios Minecraft. Potrivit The Science Academy Stem Magnet „Minecraft a fost creat de Markus Persson, cunoscut și sub numele de Notch și a fost numit inițial Cave Game. Acest joc a fost diferit de alte jocuri online în care se pot crea lucruri, deoarece în loc să creați structurile universului direct, trebuie să adunați resurse pentru a construi aceste structuri.” Această combinație a fost neobișnuită și a stârnit atenția publicului, deoarece în majoritatea jocurilor de la acea vreme, jucătorul fie trebuia să construiască universul fără să strângă resurse, fie strângea doar resurse, care nu erau predestinate construcției unei lumi.

Intervenția Microsoft

În 2014, compania Microsoft a cumpărat Minecraft de la Markus Person (Notch) pentru 2,5 miliarde de dolari. Mulți oameni au fost întristați și revoltați de faptul că Minecraft nu mai era în mâinile proprietarului inițial. Mulți se temeau că Microsoft va strica jocul. Cu toate acestea, oamenii și-au dat seama curând că schimbările făcute nu au fost drastice și că jocul își va păstra starea inițială, făcându-se doar mici actualizări. Pe jocurinoi.ro poți alege versiunea Minecraft care ți se potrivește cel mai mult, pe lângă prima versiune, acolo se găsesc și Minecraft Dungeon Hero Edition sau Minecraft Bedrock Edition. Lumea tridimensională Minecraft te așteaptă, universul mai are nevoie de jucători creativi.

„La Mojang avem un server unde ne putem conecta cu toții ca să ne jucăm împreună. Există aventuri pentru fiecare tip de jucător, ceea ce îl face o platformă excelentă pentru a rămâne în contact cu prietenii din întreaga lume,” a spus Laura De Llorens, senior designer de jocuri pentru Minecraft Dungeons.

Experiența Minecraft, de la virtual la momente palpabile

Pe lângă scopul său de divertisment, marea comunitate a jocurilor Minecraft au un impact social tangibil. În ciuda cârcotașilor care afirmă că Minecraft ar fi un joc mort, Minecraft încă se laudă cu o comunitate extrem de activă. În februarie 2021, Minecraft avea peste 139 de milioane de jucători activi. „Studiourile Mojang au creat o platformă care are un impact social tangibil în întreaga lume, în special în domeniul educației”, a declarat Allison Matthews, șeful ediției Minecraft: Education. „Sunt atât de inspirat de proiectele studenților pentru localitățile durabile, fetele care au puterea să învețe să codeze și educatorii care predau lecții despre cetățenie digitală și atenție, totul se întâmplă în joc!” 

Potrivit Windows Central comunitatea Minecraft contribuie la schimbarea pozitivă a lumii. „Studenții au găzduit ceremonii virtuale de absolvire în Minecraft, în locul unui eveniment fizic în timpul pandemiei. Fetele din Suedia folosesc Minecraft pentru a proiecta îmbunătățiri pentru comunitățile lor locale,  iar Autcraft este un server care oferă un loc sigur copiilor cu autism pentru a socializa și a-și face prieteni.”  În concluzie, am putea spune că Minecraft nu este doar un joc, ci o platformă care are puterea să schimbe societatea.

 

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*