Cinci motive pentru care copilul tău ar trebui să învețe limba franceză

Limba franceză este o limbă mondială. Mai precis, peste 220 de milioane de persoane vorbesc limba franceză pe cele cinci continente. OIF, o organizație internațională a țărilor vorbitoare de limbă franceză, cuprinde 88 de state membre și guverne. Franceza este a doua limbă străină cel mai frecvent învățată după limba engleză și cea de-a șasea limbă cea mai răspândită în lume.

De asemenea, franceza este singura limbă, alături de limba engleză, care este predată în fiecare țară din lume. Franța operează cea mai mare rețea internațională de institute culturale, care desfășoară cursuri de limbă franceză pentru aproape un milion de cursanți.

Iată mai jos și alte motive puternice pentru care, în calitate de părinți, puteți să vă sprijiniți copilul să învețe limba franceză.

  1. Franceza este o limbă importantă pentru piața locurilor de muncă

Abilitatea de a vorbi limba franceză și engleză reprezintă un avantaj pe piața internațională a muncii. Numeroase companii franceze din Franța, dar și din alte părți ale lumii vorbitoare de limbă franceză, precum Canada, Elveția, Belgia și continentul Africii caută în permanență să angajeze vorbitori de limbă franceză. Nu uitați că Franța este cea de-a cincea cea mai mare putere economică din lume.

2. Franceza este o limbă necesară pentru o educație superioară

Cunoașterea limbii franceze deschide oportunități excepționale de învățare în cele mai renumite universități din Franța, dar și în școlile de afaceri, clasate printre instituțiile de învățământ superior din Europa și din întreaga lume. Persoanele cu un nivel bun de cunoaștere a limbii franceze pot opta pentru împrumuturi guvernamentale pentru a se înscrie la cursuri postuniversitare în Franța și pentru a învăța o disciplină la alegerea lor, obținând astfel o diplomă recunoscută pe plan internațional.

3. Franceza este o limbă importantă a relațiilor internaționale

Franceza este o limbă oficială a Națiunilor Unite, a Uniunii Europene, a UNESCO, a NATO, a Comitetului Olimpic Internațional, a Crucii Roșii Internaționale și a instanțelor internaționale. Limba franceză este limba celor trei orașe în care își au sediul instituțiile UE, și anume Strasbourg, Bruxelles și Luxemburg.

4. Franceza este o limbă care deschide lumea

Abilitatea de a înțelege limba franceză oferă o viziune alternativă asupra lumii prin comunicarea cu vorbitori de limbă franceză din întreaga lume și prin știri din cele mai importante medii internaționale de limbă franceză, precum TV5, France 24 și Radio France Internationale.

5. Limba franceză este distractiv de învățat

Franceza este o limbă ușor de învățat. Există multe metode care fac învățarea limbii franceze plăcută atât pentru copii, cât și pentru adulți. O grădiniță cu predare în limbă franceză este cea mai indicată dacă vă doriți ca limba franceză să facă parte din viața copilului dumneavoastră de la o vârsta cât mai mică. Nu va dura mult până când copilul dumneavoastră va ajunge la un nivel la care va putea comunica în limba franceză.

La final, franceza este limba iubirii, dar și a rațiunii. În primul rând, învățarea limbii franceze înseamnă plăcerea de a învăța o limbă frumoasă, bogată și melodioasă, numită adesea limba iubirii. De asemenea, limba franceză este o limbă analitică care structurează gândirea și dezvoltă gândirea critică, acestea fiind abilități valoroase pentru discuții și negocieri.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*