Cum alegi ce limbă străină să învețe copilul tău? Iată cele mai importate criterii

Date fiind beneficiile imense pe termen scurt și pe termen lung ale educației bilingve, din ce în ce mai mulți părinți își doresc ca și copilul lor să învețe măcar o limbă străină. Totuși, nu puțini sunt acei părinți care se întreabă ce limbă străină l-ar avantaja cel mai mult pe copil.

O educație bilingvă oferă beneficii și mai substanțiale dacă alegeți cea mai potrivită limbă străină pentru copil. În general, când un copil este captivat de noutate, dorește să aprofundeze și mai mult, învață mai repede și prezintă apoi un apetit uriaș pentru învățarea altor limbi. Nu se poate spună că există alegeri greșite, ci mai degrabă decizia se rezumă la ceea ce este potrivit pentru copil.

Astfel, există o multitudine de opțiuni și factori care trebuie luați în considerare înainte de a lua o decizie finală. Înainte de a opta pentru o educație bilingvă pentru copilul dumneavoastră, cântăriți următoarele aspecte:

Care sunt cele mai răspândite limbi străine?

Unul dintre cele mai mari considerente are legătură cu cele mai vorbite și răspândite limbi din lume. Deși nu există nicio modalitate de a ști ce carieră va urma copilul dumneavoastră când va deveni adult, îi puteți oferi șansa de a învăța încă de la o vârstă fragedă una dintre cele mai răspândite limbi străine sau îi puteți propune o limbă străină ușor mai izolată.

Se pare că în prezent, limbile cele mai răspândite sunt mandarina, spaniola și araba. Prin urmare, puteți opta pentru o limbă vorbită la nivel internațional pentru a-i oferi oportunitatea de a-și folosi cunoștințele lingvistice în viitor.

Totuși, în situațiile în care în familia dumneavoastră se vorbește deja o limbă străină sau locuiți ori urmează să locuiți într-o zonă densă în cultura franceză sau chineză, puteți opta pentru limba străină care este utilizată în familia sau comunitatea dumneavoastră.

Care sunt cele mai recente cerințe ale angajatorilor?

Dacă doriți ca cel mic să învețe o limbă străină care să îi fie de folos mai târziu în viață, atunci trebuie să aruncați o privire la cerințele de comercializare. Poate că vă întrebați acum ce înseamnă asta? În esență, trebuie să aflați care sunt cele mai solicitate limbi străine pe piața locurilor de muncă.

Nu este o surpriză faptul că învățarea unei limbi străine îmbunătățește semnificativ perspectivele profesionale, deschide uși în noi domenii și permite crearea de noi relații cu potențiali parteneri. De exemplu, conform Readers Digest, cele mai solicitate limbi străine la nivel internațional sunt limbile engleză, franceză, germană și mandarină.  Prin urmare, înscrierea copilului la o grădiniță franceză, engleză sau cu predare multilingvă poate reprezenta cea mai bună decizie pentru viitorul copilului.

Cât de mult contează aspectele culturale?

Sunt nenumărați părinți care nu-și doresc numaidecât ca cel mic să devină următorul CEO al unei corporații multinaționale, ci motivul pentru care doresc o educație bilingvă are legătură cu rădăcinile lor. Așa se întâmplă în cazul multor familii bilingve sau multilingve. Drept consecință, un număr mare de părinți  aleg ca cel mic să învețe o limbă străină care are o însemnătate culturală și familială.

Prin urmare, deși învățarea unei limbi străine oferă copiilor avantaje profesionale enorme, acesta nu este singurul motiv pentru care părinții acordă o importanță din ce în ce mai mare educației bilingve. Indiferent de raționamentul dumneavoastră, copilul dumneavoastră va avea numai de câștigat.

 

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*