Cum depășim tantrumurile ?

Tantrumurile vin în toate formele și dimensiunile. Ele pot implica explozii spectaculoase de furie, frustrare și comportament dezorganizat – atunci când copilul pierde controlul asupra unei situații. Specialiștii de la  prima grădiniță online din România vă aduc la cunoștință că puteți vedea copii urlând, plângând, țipând, înțepenind, arcuindu-și spatele, lovind cu piciorul, tăvălindu-se pe jos, sau fugind. În unele cazuri, copiii își țin respirația, vomită, rup lucrurile sau devin agresivi ca parte a unei tantrum.

De ce se au loc tantrumurile?

Tantrumurile sunt foarte frecvente la copiii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani. Acest lucru se datorează faptului că abilitățile sociale și emoționale ale copiilor abia încep să se dezvolte la această vârstă. Copiii nu au adesea cuvintele pentru a exprima emoții mari. S-ar putea să-și testeze independența crescândă și descoperă că modul în care se comportă poate influența modul în care se comportă ceilalți. Deci, tantrumurile sunt una dintre modalitățile prin care copiii mici exprimă și gestionează sentimentele și încearcă să înțeleagă sau să schimbe ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Cum să faci mai puțin probabile tantrumurile la copii mici?

Există lucruri pe care le puteți face pentru ca tantrumurile să fie mai puțin probabil să se întâmple:

  • Reduceți stresul. Copiii obosiți, flămânzi și supra-stimulați au mai multe șanse de a experimenta crize de furie.
  • Conectați-vă cu copilul. Dacă ești conștient de sentimentele copilului tău, s-ar putea să poți simți când sunt pe punctual de a avea un tantrum. Puteți vorbi despre ceea ce se întâmplă și vă puteți ajuta copilul să gestioneze sentimentele dificile. De asemenea, s-ar putea să distrageți atenția copilului.
  • Identificați declanșatoarele de furie. De exemplu, copilul ar putea simți furie atunci când faceți cumpărături.
  • Vorbește despre emoții cu copilul tău. Când copilul tău se luptă cu un sentiment puternic, încurajează-l să numească sentimentul și ceea ce l-a provocat. De exemplu, „Ți-ai aruncat jucăria pentru că erai supărat că nu funcționează? Ce altceva ai fi putut face? ”

Cum să te descurci cu tantrumile la copii mici atunci când se întâmplă?

Uneori se întâmplă crize de furie, indiferent de ce ai face pentru a le evita. Iată câteva idei pentru gestionarea crizei de furie atunci când se întâmplă:

  • Rămâneți calm (sau măcar prefaceți-vă!). Ia-ți un moment pentru tine, dacă ai nevoie. Dacă te enervezi, va îngreuna situația atât pentru tine, cât și pentru copilul tău. Când vorbiți, mențineți-vă vocea calmă și nivelată și acționați deliberat și încet.
  • Recunoașteți sentimentele puternice ale copilului. De exemplu, „Este foarte supărător când castelul din nisip se dărâmă!” Acest lucru poate ajuta la prevenirea tantrum și oferă copilului tău șansa de a reseta emoțiile.
  • Așteptați furia. Rămâi aproape, astfel încât copilul tău să știe că ești acolo. Dar nu încercați să discutați cu copilul sau să-l distrageți. Este prea târziu, odată ce a început un acces de furie.
  • Preia sarcina când e nevoie. Dacă tantrumul se întâmplă pentru că vrea ceva, nu-i oferi copilului ceea ce dorește în acel moment.
  • Fii consecvent și calm în abordarea ta. Dacă uneori îi oferiți copilului ceea ce își dorește când are tantrum și uneori nu, problema s-ar putea agrava.

Ce să nu uitați după un tantrum?

Amintiți-vă că tantrumurile nu sunt motive de îngrijorare și, în general, se opresc de la sine deoarece, pe măsură ce copiii se maturizează, ei capătă autocontrol și învață să coopereze, să comunice și să facă față frustrării.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*