Cum învață copilul tău limba franceză la grădiniță?

Mulți părinți știu deja care sunt beneficiile învățării limbii franceze de la vârste cât mai fragede, sunt hotărâți să își înscrie copilul la o grădiniță cu predare în limbă franceză, însă au emoții doar la gândul cum se va descurca micuțul lor la grădiniță, printre alți copii și având o educatoare care vorbește o limbă străină.

Vă putem spune încă de la început că învățarea limbii franceze, la fel ca învățarea oricărei alte limbi străine, are la bază o abordare blândă. Mai mult decât atât, cel mic nu va simți nicio clipă că învață, ci mai degrabă va considera că se joacă și se distrează de minune.

Prima zi la grădiniță

Este prima zi când copilul dumneavoastră merge la grădinița cu predare în limba franceză. Intră în sala de clasă, este întâmpinat de un educator zâmbitor care spune cu entuziasm „Bonjour”, în timp ce îl îndrumă spre locul său. Este foarte probabil ca cel mic să nu fi știut ce înseamnă „Bonjour” înainte de a intra în clasă, dar își va da seama rapid.

Nimic nu se explică în limba maternă, dar astfel de contexte sunt semnificative și au un scop, iar utilizarea comunicării nonverbale întotdeauna susține înțelegerea. Dacă veți petrece chiar și numai o zi în cadrul unei grădinițe cu predare în limbă franceză, veți observa la tot pasul această abordare a învățării limbii franceze.

Copilul dumneavoastră nu va înțelege tot ce spune educatorul său, dar va găsi modalități de a înțelege urmărind reacțiile educatorului și ale colegilor săi. De asemenea, ar putea accepta pur și simplu faptul că uneori nu înțelege și nu se va supăra.

Metode de învățare a limbii franceze la grădiniță

Nu trebuie să vă faceți griji pentru felul în care va decurge învățarea limbii franceze la grădiniță, deoarece abordarea folosită pentru a preda vocabularul francez are la bază activități pe placul micilor cursanți. De exemplu, limba franceză va fi folosită în moduri diferite.

Educatorul va citi numeroase povești în limba franceză care ar trebui să fie ușor de înțeles. Câteodată va citi povești pe care majoritatea copiilor le-au auzit înainte, cum ar fi Les trois cochons – Cei trei purceluși. Citirea unor astfel de povești expune copiii la noua limbă, dar va fi mai ușoară înțelegerea, deoarece ei știu deja cum se desfășoară povestea.

De asemenea cântecele joacă un rol important în învățarea noii limbi. Copiii adoră să cânte, iar educatorii se folosesc de această oportunitate. Totodată, veți observa jocuri de limbaj, cum ar fi repetări, teatru, poezii și rime.

Cert este că la o grădiniță cu predare în limba franceză rareori va fi liniște. Învățarea unei limbi străine implică comunicare, iar copiii vor vorbi în permanență atât cu educatorul, cât și ei între ei. Inițial, copiii vor vorbi în limba maternă, dar curând vor începe să folosească o parte din vocabularul limbii franceze. Foarte probabil veți auzi ceva de genul: „Matei și Ioana, haideți să ne jucăm în maison și să ne prefacem că suntem les trois cochons.” Astfel, copiii încep să integreze noua limbă.

În consecință, grădinița cu predare în limbă franceză va fi o experiență minunată pentru copii, care le va îmbogăți copilăria cu povești, cu jocuri și cântece, iar părinților le va oferi nenumărate șanse de a fi mândri de cât de inteligenți și capabili sunt cei mici. Partea și mai frumoasă este că această experiență îi va însoți pe tot parcursul vieții, deschizându-le noi oportunități și modelându-le caracterul și viitorul.

 

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*