Cum să creşti un copil bilingv – metode simple pentru învăţarea limbii franceze

Motivele pentru care toţi copiii ar trebui să înveţe limba franceză sunt foarte multe la număr. Prea puţine alte activităţi le-ar putea oferi atât de multe beneficii atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, aşa cum le oferă învăţarea unei limbi străine.

În cele ce urmează, vom prezenta cele mai populare motive pentru care limba franceză trebuie să facă parte din planul educaţional al copiilor şi vom vedea şi care sunt cele mai eficiente modalităţi prin care un copil poate învăţa limba franceză uşor, repede, corect şi fără să se simtă stresat sau extenuat.

Care sunt acele motive pentru care copiii ar trebui să înveţe limba franceză?

Limba franceză ar trebui introdusă în viaţa copiilor de la o vârstă fragedă, atunci când minţile copiilor sunt foarte receptive la învăţarea limbilor străine. Chiar din primele luni de viaţă, bebeluşii au capacitatea uimitoare de a distinge sunetele limbii materne de sunetele unei limbi străine. În plus, copiii care învaţă o limbă străină în primii ani de viaţă vor dobândi o fluenţă şi un accent similar cu al nativilor, ceea ce este foarte greu de obţinut la vârste mai înaintate. Mai ales copiii cu rădăcini franceze ar trebui să înveţe limba franceză pentru a aprecia o bună parte din cultura lor şi pentru a se conecta la mediul lor cultural.

Expunerea la limba şi cultura franceză oferă însă beneficii uriaşe şi copiiilor care nu au rădăcini franceze. Învăţarea unei limbi străine contribuie la dezvoltarea inteligenţei emoţionale şi foarte multe studii arată că persoanele bilingve au mai multă empatie şi un coeficient de inteligenţă mai ridicat.

Mai apoi, cunoaşterea unei limbi străine înseamnă extinderea orizonturilor culturale. În general, capacitatea de a comunica cu un grup mai mare de oameni va contribui la amplificarea relaţiilor şi va aduce numeroase experienţe valoroase.

Vorbirea unei a doua limbi sporeşte încrederea copilului în sine, iar de acest avantaj ar trebui să se bucure cât mai mulţi copii, motiv pentru care cel mai preţios gest pe care îl puteţi face pentru copilul dumneavoastră este să îl înscrieţi la o grădiniţă cu predare în limba franceză. Nu puţini sunt copiii care, ajunşi deja la vârsta adolescenţei, îşi dau seama că învăţarea limbii franceze le-a deschis nenumărate uşi şi le-a oferit oportunităţi uriaşe care, la un moment dat, vor rezulta într-o carieră de succes. Nu în ultimul rând, învăţarea limbii franceze îmbunătăţeşte abilităţile cognitive ale copiilor.

Cum putem să îi ajutăm pe copii să înveţe rapid şi simplu limba franceză?

Mulţi părinţi ezită să îşi îndemne copiii să înveţe limba franceză gândindu-se că este foarte dificil de învăţat, ca este o limbă grea sau că cei mici se vor simţi copleşiţi. Acestea sunt doar griji inutile, căci în realitate limba franceză este minunată, melodioasă şi foarte jucăuşă. Cheia învăţării limbii franceze constă în a face procesul de învăţare cât mai distractiv şi plăcut cu putinţă.

Ideal ar fi să înscrieţi copilul la o grădiniţă cu predare în limba franceză, acolo unde copilul va fi expus în mod constant la toate tainele limbii franceze, unde va fi determinat să vorbească şi unde va beneficia de toate mijloacele şi de tot sprijinul necesar pentru a învăţa limba franceză.

Chiar şi acasă copilul poate învăţa limba franceză, cu ajutorul unor metode simple şi eficiente. Alfabetul şi numerele sunt printre primele noţiuni de bază care ar trebui învăţate, aşa că poate cânta sau asculta cântece în limba franceză sau poate număra obiectele din casă – câte perne sunt pe canapea, câte jucării sunt în cutie, câte ferestre are camera sa. Învăţarea limbii franceze acasă trebuie să înceapă cu un vocabular simplu şi distractiv, cum ar fi forme, animale, culori, obiecte obişnuite, fructe şi legume. Muzica, filmele franceze, desenele animate franceze, cărţile audio şi jocurile digitale cu conţinut francez sunt toate materiale minunate care pot susţine învăţarea limbii franceze.

Cu atât de multe modalităţi şi materiale care încurajează învăţarea limbii franceze şi cu numărul mare de beneficii pe care le oferă, limba franceză ar trebui să facă parte din viaţa tuturor copiilor.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*