De ce jucăriile simple din lemn sunt cele mai bune pentru cei mici?

Cu toții vrem doar ce este mai bun pentru copiii noștri, iar când vine vorba de jucăriile cu care îi înconjurăm, alegerea este dificilă. Adesea, micuții noștri sunt atrași de jucăriile puternic colorate, zgomotoase și încărcate cu luminițe, în timp ce jucăriile mai simple din lemn sunt trecute cu vederea. La urma urmei, jucăriile din lemn rareori apar în reclamele de la televizor.

De ce jucăriile simple din lemn sunt cele mai bune pentru cei mici?Cu toate acestea, ar trebui să luați în considerare expunerea copilului la jucării din lemn, cu un design cât mai simplu, fabricat din lemn natural sau vopsite cu vopsea pe bază de apă, împachetate în materiale cât mai ecologice. Iată de ce:

Pentru sănătatea copiilor. Jucăriile din lemn nu se demodează niciodată. Cu toate că nu există nicio reclamă stridentă pentru jucăriile din lemn, acestea au fost apreciate de generații și continuă să fie în atenția multor părinți. Spre deosebire de jucăriile din plastic sau jucăriile bazate pe tehnologie, jucăriile din lemn sunt pe cât de sănătoase și de sigure pe atât de atemporale. Există multe motive pentru care jucăriile din lemn sunt mai prietenoase atât cu cei mici, dar și cu mediul înconjurător. Sunt mai durabile, ceea ce înseamnă că produc mai puține deșeuri decât omologii lor din plastic, sunt biodegradabile și, adesea, sunt fabricate din lemn provenit din surse regenerabile. De asemenea, jucăriile din lemn de bună calitate, ecologice, nu conțin PVC, ftalați sau substanțe chimice similare celor utilizate la fabricarea jucăriilor din plastic. Fiți, totuși, atenți la jucăriile din lemn foarte ieftine. Acestea pot fi de o calitate scăzută, fabricate din placaj plin de lipici toxic și formaldehidă. Există o mare probabilitate ca jucăriile din lemn de o calitate scăzută să fie vopsite cu vopsea contaminată cu plumb. Jucăriile din lemn oricum sunt mult mai ieftine decât jucăriile din plastic moderne, pe care copiii le văd la televizor, deci cu atât mai mult ar trebui să vă feriți de jucăriile din lemn foarte ieftine.

Pentru calitate ridicată. Jucăriile din lemn natural vă permit să îi oferiți copilului o jucărie educativă și distractivă și să fiți ecologici, chiar și atunci când nu dispuneți de un buget substanțial. Există o multitudine de jucării din lemn de calitate excelentă, care nu vă afectează bugetul și care sunt mai complexe decât ați putea crede. De exemplu, un important studiu al jucăriilor a constatat că o casă de marcat simplă, fabricată din lemn, a obținut un scor foarte bun în categoria creativității și a fost iubită în mod egal de fetițe și băieți.

Pentru stimularea creativității copilului. Atunci când copiii se joacă, pe lângă faptul că se distrează, ei învață și foarte multe lucruri noi. Cercetările au arătat că jucăriile din lemn susțin joaca nestructurată, un tip de joacă de care copiii au mare nevoie pentru buna lor dezvoltare. Jucăriile din lemn susțin joaca nestructurată prin faptul că aceeași jucărie poate avea diferite întrebuințări, după cum dictează imaginația copilului. În general, creativitatea copiilor atinge cote înalte atunci când ei se joacă cu lucruri care nu au o singură utilizare evidentă. De exemplu, blocurile din lemn pot fi aranjate în formă de casă, de bloc, de grădină zoologică sau în orice altă formă pe care și-o imaginează copilul.

În cele din urmă, trebuie să ne gândim și la impactul pe care jucăriile din plastic îl au asupra copiilor. Cu toate că jucăriile din plastic populare par a fi cele mai stimulante pentru copii, suntem foarte departe de adevăr. Jucăriile din plastic care ne copleșesc atunci când ne aflăm pe culoarul cu jucării din marile magazine, precum și cele cu foarte multe elemente electronice, nu stârnesc imaginația copilului și nu îi stimulează propria creativitate. În ciuda pretențiilor producătorilor, aceste jucării chiar pot interfera cu dezvoltarea copiilor. Copiii de vârstă mică se simt copleșiți atunci când sunt expuși la jucării electronice, cu multe funcții, sunete și lumini. Are loc o suprastimulare care poate duce la un impact neuronal negativ, ceea ce împiedică creierul să gândească critic.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*