De ce să apelezi la o grădiniță online

Trecem printr-o perioadă dificilă pentru noi toți, din punct de vedere fizic, psihic, economic. Lucrăm de acasă și asta nu e ușor, însă tindem să uităm cât de greu le este și celor mici să treacă prin perioada asta. Nu doar că și ei sunt afectați de tot ce văd și aud, dar și de lipsa conexiunii cu prietenii lor, însă le e dificil să piardă interacțiunea din grădinițe, lipsa contactului cu mediul educațional resimțindu-se în timp.

Astfel, la nivel internațional au apărut mai multe grădinițe online, acest concept ajungând și pe plai românesc de scurtă vreme. Prima grădiniță online din România este un concept gândit cu grijă de educatori experimentați, fiind un program implementat întocmai pentru a antrena potențialul copiilor noștri. Ce promite prima grădiniță online din România? Un mediu sigur și de încredere pentru cei mici, dar și o învățare eficientă. Chiar dacă noi considerăm că le oferim tot ce au nevoie din punct de vedere educațional – ne înșelăm. Nu avem experiență ca pedagogi, nu avem cum să înțelegem mecanismele din spatele învățării la cei mici. Și chiar dacă am avea experiența asta, ce contează poate chiar mai mult este interacțiunea cu ceilalți, cu educatorii și cu colegii cu care cei mici pot lega prietenii.

Unul dintre motivele pentru care ar trebui să apelezi la o grădiniță online este faptul că cel mic poate parcurge materialele în ritmul propriu. Pe vremea noastră (impropriu spus), dacă doi sau mai mulți copii nu reușeau să termine de citit sau colorat, se mergea mai departe. În timp, acest mers mai departe fără ca toată lumea să fi terminat sarcina duce spre lacune profunde, dar și spre o nesiguranță emoțională – Oare nu sunt suficient de bun încât să finalizez odată cu ceilalți?. Prima grădiniță online din România respectă ritmul copilului tău – ba mai mult, se poate reveni la conceptele anterioare până când acestea sunt înțelese de toți.

Un al doilea motiv este reprezentat de faptul că școlile și grădinițele tradițională nu se axează, de cele mai multe ori, suficient de tare pe latura creativă; copiii noștri sunt presați să rețină și să jongleze cu cifrele și literele, însă sunt rareori încurajați să picteze mai mult, să deseneze și să se joace cu tot felul de materiale, să facă proiecte de tip do it yourself. Mediul de învățare de la grădinițele online este unul diferit, astfel încât dezvoltarea laturii creative primează și este exploatată la maximum; dacă juniorul tău este pasionat de muzică și jocuri ritmice, de exemplu, va învăța mai multe despre ce presupun sunetele, muzica, va face mici cântece pentru ceilalți și se va simți încurajat făcând asta.

Un ultim motiv pe care ți-l aducem noi în favoarea grădiniței online e faptul că îți garantează activități potrivite vârstei celui mic, fără să fii nevoit să cauți: un profesor de arte, unul de muzică, unul de sport, să alergi în oraș între cursurile de înot, de pictură sau canto. Economisești nu doar bani, ci și timp – care e cu adevărat valoros. Și nu în ultimul rând, grădinița online e cea mai sănătoasă alternativă la desenele animate sau clipurile video de pe Youtube: copilul tău are parte de conținutul video care îi place, însă e educativ și menit să îl ajute.

Prima grădiniță online din România vrea să educe copiii spre a-i impulsiona să facă ce le place cu adevărat, fie că e vorba de jonglarea cifrelor, a literelor, sau de desen și muzică. Cu atât mai mult vine ca o opțiune viabilă în contextul în care homeschooling-ul capătă din ce în ce mai mult teren, dovedindu-se a fi chiar mai eficient decât învățământul tradițional, unde aptitudinile celui mic nu sunt exploatate la maximum.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*