Dragostea – cheia unei educații eficiente?

Părinții din întreaga lume încearcă să găsescă cele mai eficiente metode de a crește un copil fericit. Toată lumea se întreabă care este totuși cheia succesului și influențează oare stilul de educare a copilului dezvoltarea sa ulterioară? Copiii experimentează întreaga gamă de emoții umane. Vă puteți înțelege copiii doar tratând experiențele lor cu respect și obiectiv. Este foarte important pentru starea sufletească a copiilor dacă se simt iubiți de familie. Un copil poate fi comparat cu o oglindă, el reflectă dragostea.

Dragostea – cheia unei educații eficiente

Dragostea părintească este un sentiment pe care părinții i-l oferă copilului pe parcursul întregii sale vieți. Dragostea părintească este principalul mijloc de a învăța copilul să iubească lumea care îl înconjoară. În fiecare familie, dragostea părintească este înțeleasă diferit atât de părinți, cât și de copii. Deci, există posibilitatea să ne dăm seama cum arată adevărata iubire părintească?

Afecțiunea parentală

Un copil încă din leagăn simte dragostea părinților săi. Copiii trebuie în mod constant să simtă dragostea și suportul părinților, atât moral cât și fizic. Ei trebuie să înțeleagă că sunt apreciați și să se simtă iubiți. Dacă un copil primește cantitatea necesară de dragoste părintească, înseamnă că va merge ferm prin viață, se va respecta pe sine și oamenii dragi. Unii părinți consideră că frica contribuie la creșterea respectului față de părinți și de aceea preferă să își educe copilul ținând cont de reguli stricte.

Autorul Ross Campbell, în urma studierii relațiilor părinte-copil, recomandă să găsiți mereu timp pentru a atinge cât mai des posibil copilul. Atingeți în mod prietenos umărul copilului, mângâiați-l pe cap, dați-i mâna. Aceste acțiuni vor fi un răspuns chinestezic la întrebarea noastră despre dragostea părintească adevărată. Dragostea la copii ar trebui să fie crescută nu din ceea ce îți dorești, ceea ce îți place și ți-i confortabil, ci din necesitățile copilului.

Se crede că cel mai bun stil de educație parentală este cel democratic. Cercetările arată că părinții democrați sunt mai buni în a arăta dragostea față de copiii lor și a stabili limite. Astfel de părinți așteaptă un comportament mai bun de la copiii lor și sunt foarte atașați de ei. Aceștia sunt puternic implicați în procesul educațional și, în același timp, încurajează independența copiilor. În primii ani din viață aceste realizări se obțin prin jocuri, magazinul online mami.md oferă o gamă variată de jocuri și jucării care te vor ajuta să educi micuțul ținând cont de necesitățile sale.

Cum arată dragostea parentală necondiționată?

Mulți filozofi și psihologi au încercat să găsească un răspuns pentru sentimentul dat și de fiecare dată acest răspuns a fost diferit. Dragostea necondiționată față de copil este un sentiment special, dragostea părintească este abilitatea de a simți cu inima nevoile sufletului copilului. O intuiție specială, o conexiune energetică, o dorință de a fi mai aproape unul de celălalt apare între oamenii care iubesc și dragostea parentală nu este o excepție. În definițiile lor, mulți evidențiază faptul că dragostea părintească nu poate fi percepută doar ca un sentiment, deoarece iubirea, în esență, include acțiuni. Specialiștii afirmă că orice copil precum și un matur așteaptă de la părinții săi care afirmă că l-ar iubi, dovada acestor vorbe. Petrecerea unui timp calitativ, susținerea în situații dificile, atingeri blânde, orice copil așteaptă aceste acțiuni din partea părinților. În magazinul online mami.md poți găsi o multitudine de jocuri și jucării care te vor ajuta să transformi timpul petrecut cu micuțul tău într-o adevărată aventură.

Este suficientă dragostea?

Pentru a simți pe deplin dragostea părintească și pentru ca această iubire să se formeze cu succes, este necesar să se satisfacă anumite caracteristici, precum capacitatea de a se accepta și de a se iubi pe sine și pe ceilalți, maturitatea emoțională și psihologică a individului. Un „părinte bun” are mult mai multe cerințe față de propria persoană decât față de copil, iar dragostea părintească este principalul factor care determină sănătatea psihologică și dezvoltarea deplină a unui copil.

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*