Învățarea limbii franceze – mai multe oportunități pentru copilul tău

Cunoașterea unei limbi străine este ca o poartă deschisă spre experiențe profesionale minunate, spre opțiuni superioare de educație, dar și spre călătorii fascinante. Ca limbă oficială a 29 de țări din întreaga lume, limba franceză este una dintre opțiunile de vârf pentru copiii care de abia intră în lumea frumoasă a limbilor străine, iar numeroasele avantaje unice nu vor întârzia să apară. Dacă intenționați să vă înscrieți copilul la cursuri de limbă franceză, dar încă vă mai macină unele îndoieli, vă oferim în rândurile următoare cinci motive foarte bune care vă vor convinge că limba franceză este o alegere excelentă pentru copilul dumneavoastră.

Opțiuni profesionale mai bune

Unii copilași știu încă de mici ce anume doresc să facă în viață, alții nu sunt atât de siguri, dar oricare ar fi aspirațiile și talentele celui mic, învățarea limbii franceze nu poate fi decât un avantaj imens în orice domeniu profesional, fie el comunicare, vânzări sau resurse umane. Ca să nu mai spunem cât de utilă este limba franceză pentru politică și afaceri internaționale. Gândiți-vă că organizații precum NATO, Organizația Națiunilor Unite și chiar Comitetul Internațional pentru Jocurile Olimpice folosesc limba franceză ca limbă oficială. Trebuie doar să vă înscrieți copilul la cursuri de limbă franceză, așa cum sunt cele oferite de grădinița cu predare în limbă franceză din Pipera, iar acolo va învăța în cel mai plăcut mod vocabularul limbii franceze, noi expresii, poezii, cântece și multe altele.

Experiențe de călătorie minunate

Chiar și atunci când deține doar cunoștințele de bază ale limbii franceze, copilul dumneavoastră tot se va putea bucura de o călătorie mai ușoară și mai plăcută, căci va putea schimba informații cu personalul din hoteluri, restaurante și mijloacele de transport. În plus, cu 75,9 milioane de vorbitori de limbă franceză din întreaga lume, cunoașterea limbii franceze îi va oferi copilului dumneavoastră ocazia de a vorbi cu locuitori din țări precum Franța, Canada, Elveția, Monaco și multe națiuni africane.

Un portal pentru cultură

Cunoașterea limbii franceze înseamnă mai multe cunoștințe despre modă, artă culinară, teatru, dans, arte vizuale și arhitectură. În plus, copilul dumneavoastră va putea citi lucrări clasice de literatură scrise de autori precum Victor Hugo, Anatole, France, Molière, Albert Camus, Jean-Paul Sartre și alții, toate în limba lor originală. Mai apoi, trebuie să menționăm că 4% din conținutul de pe Internet este în limba franceză și aproximativ 59,8 milioane de utilizatori comunică în limba franceză. Iată cum învățarea limbii franceze îi va oferi copilului dumneavoastra șansa de a experimenta cultura modernă.

Creșterea oportunităților de educație

Din momentul în care ați luat decizia de a vă înscrie copilul la o grădiniță cu predare în limba franceză, puteți să fiți siguri că, în calitate de părinți, ați început deja să îi modelați copilului dumneavoastră un viitor strălucit. Cum cei mici învață extraordinar de repede limbile străine, în special limba franceză care este o limbă romanică așa cum este și limba română, nu încape îndoială că la un moment dat va stăpâni foarte bine limba franceză. Așa apare posibilitatea de a se înscrie la o universitate de top într-o țară vorbitoare de limbă franceză. Va urma astfel studii superioare sau postuniversitare în timp ce își va îmbunătățiți cunoștințele de limba franceză și va experimenta un mod diferit de viață.

Limba franceză ca punct de pornire pentru învățarea altor limbi

Spuneam deja că limba franceză este foarte asemănătoare cu alte limbi romanice, așa cum este limba română, spaniolă, italiană și portugheză. Atunci când copilul dumneavoastră va avea deja cunoștințele de bază ale limbii franceze, încrederea lui în abordarea unor limbi mai dificile va fi mult sporită. În plus, îi va fi considerabil mai ușor să învețe alte limbi străine în viitor decât dacă va începe de la zero.

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*