Jucării din lemn potrivite pentru copii de 0-9 luni

Când vine vorba de cele mai potrivite jucării pentru nou-născuți și copii de vârstă foarte mică, trebuie aduse în discuție jucăriile din lemn. Sunt printre cele mai recomandate jucării, datorită caracteristicilor pe care le dețin. Sunt jucării sigure pentru cei mici, sunt ecologice, biodegradabile, nu prezintă un risc de pericol și îi ajută nespus de mult să dobândească abilitățile necesare. Textura lemnului este deosebit de plăcută pentru cei mici, așa că multe jucării din lemn sunt considerate jucării senzoriale foarte eficiente.

Jucării din lemn potrivite pentru copii de 0Jucării din lemn pentru sugarii de 0-3 luni

După naștere, în primele săptămâni de viață, cea mai interesantă și atrăgătoare jucărie pentru copil este chipul unui părinte, în special chipul mamei. Micuțul nu poate vedea încă prea clar, însă chipul mamei în timpul hrănirii se află la distanță optimă pentru vederea lui. Cu toate acestea, simțul auzului este bine dezvoltat, motiv pentru care cutiile de muzică din lemn cu intensitate sonoră moderată și zornăitoarele din lemn vor stârni curiozitatea copilului. În această etapă a vieții sale, bebelușul are nevoie zilnică de îngrijire și de mici stimuli care să îi ofere o cantitate potrivită de provocare. Vorbind blând cu sugarul, ținându-l în brațe, legănându-l, făcând tot felul de grimase și zâmbindu-i – toate aceste gesturi sunt deosebit de interesante și atrăgătoare pentru cei mici. La vârsta de 2 luni, caruselele și jucăriile mobile colorate din lemn agățate deauspra pătuțului pot, de asemenea, să trezească interes – cu condiția să prezinte culori inexpresive, de preferință contrastante, cum ar fi alb-negru, roșu-negru, alb-roșu, galben-albastru.

Jucării din lemn pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-6 luni

În această perioadă a vieții lor, bebelușii încep să își descopere corpurile și spațiul din jurul lor. Acum, plăcerea principală a bebelușului este aceea de a-și cunoaște corpul, de aceea își urmărește picioarele, se trage de degetele de la picioare, și le duce în gură și stă aproape tot timpul cu degetele în gură. De asemenea, când nu are treabă cu propriul său corp, începe să exploreze împrejurimile imediate și îl vom vedea cum încearcă să apuce jucăriile, să tragă de obiectele agățate deasupra capului său și să ducă orice jucărie în gură. Jucăriile potrivite pentru această etapă sunt jucăriile care pot fi duse fără probleme în gură, precum și jucăriile care pot fi agitate pentru a produce zgomot. Prin urmare, printre cele mai potrivite jucării din lemn se numără zornăitoarele, păpușile din lemn, jucăriile de dentiție, bilele texturate sau cărțile din lemn. Deoarece acuitatea vizuală a bebelușului este în continuă evoluție, jucăriile trebuie să prezinte culori puternice, mai ales roșu, alb, dar și negru. Pledurile, păturile, precum și tot felul de alte jucării cu diferite texturi care pot fi prinse sau mestecate sunt grozave.

Jucării din lemn pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6-9 luni

În această etapă, copilul începe să își îmbunătățească coordonarea mâini-ochi. Prin urmare, micuțul poate ridica obiectele din apropiere cu o mai mare precizie. De asemenea, începe să se miște mai liber și să se târască, așa că obiectele care se mișcă îi vor atrage interesul. Copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-9 luni le place să descopere noi forme și texturi. Perfecte la această vârstă vor fi obiectele de zi cu zi, cum ar fi lingurile din lemn, vehiculele din lemn cu roți, cuburile din lemn, bilele mari, jucăriile de împins și de tras, dar și blocurile mari moi și tot felul de jucării care emit un sunet natural și subtil, cu ar fi maracașul, clopoțeii sau bețișoarele de vânt.

 

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*