Jucăriile din lemn – interactive, practice și frumoase

Jucăriile din lemn nu ar trebui să lipsească din copilăria celor mici. Poate că știți deja câte proprietăți educative dețin aceste jucării și cum îi pot ajuta pe copiii de toate vârstele să își dezvolte abilitățile motorii fine, dar și capacitatea lor de a gândi neîngrădit, de a-și da drumul imaginației, de a se încrede în propriile lor puteri și de a veni cu tot felul de soluții inovative la diferite probleme.

Jucăriile din lemn nu au aproape nimic în comun cu jucăriile moderne din magazine, care se bazează în cea mai mare parte, pe funcții electronice. Dimpotrivă, jucăriile din lemn sunt fabricate după un model simplu, generalist și, tocmai acest concept simplu îi determină pe copii să gândească mai mult, să vadă cum pot integra acea jucărie în joaca lor și să creeze tot felul de scenarii care imită adesea ceea ce văd ei în viața reală.

Dacă o jucărie modernă deține o varietate de funcții și face și zgomot, face și lumină, face și tot felul de mișcări, iată că o jucărie din lemn nu mai face nimic, ci îl lasă pe copil să facă ce vrea cu ea după cum îi dictează imaginația. Nu încape îndoială că jucăriile din lemn sunt cele mai educative tipuri de jucării, iar din acest motiv sunt foarte utilizate în grădinițe, creșe și alte unități de învățământ.

Totuși, jucăriile din lemn sunt și foarte practice, eficiente și estetice și pe aceste calități ne vom axa în rândurile de mai jos:

Jucăriile din lemn sunt sigure. Atunci când cel mic se joacă cu jucăriile sale din lemn, nu trebuie să vă faceți griji privind siguranța sa, deoarece jucăriile din lemn sunt concepute pentru a fi sigure. Majoritatea jucăriilor din lemn nu se sparg, nu se crapă, nu se deteriorează cu mare ușurință, ceea ce înseamnă că cel mic nu este expus la piese mici care se pot desprinde din jucărie, nici la margini ascuțite și la niciun fel de pericol. De asemenea, majoritatea jucăriilor din lemn sunt fabricate din lemn provenit din surse certificate și regenerabile și sunt complet non-toxice, deoarece nu sunt vopsite cu substanțe chimice ci, cel mult, sunt colorate cu vopsea pe bază de apă. Copilul se poate juca cu acea jucărie după cum dorește el, o poate introduce în gură, o poate arunca și așa mai departe. Nu trebuie să vă faceți griji că vă veți polua casa cu substanțe chimice necunoscute sau cine știe ce va păți copilul pentru că a băgat acea jucărie în gură.

Jucăriile din lemn sunt silențioase. Este minunat că jucăriile din lemn sunt ecologice și naturale și astfel nu vă poluează locuința cu substanțe chimice, dar nu vă poluează casa nici cu zgomot. Cu siguranță, vi se întâmplă de foarte multe ori să ajungeți obosiți de la servici sau să aveți tot felul de probleme în minte și să nu vă doriți nimic altceva decât să vă relaxați servind un ceai sau pur și simplu scriind în jurnal sau citind câteva rânduri dintr-o carte. Veți spune că astfel de activități nu mai sunt posibile din moment ce apare copilul pe lume, însă dacă îi veți amenaja o zonă de joacă și îi veți oferi jucării din lemn, copilul se va juca liniștit în zona sa, jucăriile din lemn nu produc zgomot, așa că vă puteți bucura de un moment de relaxare. După ce vă veți face liniște în gânduri, veți reuși din nou să vă bucurați de vocea și râsetele copilului pe măsură ce învață și interacționează cu jucăriile sale din lemn.  

Nu în ultimul rând, jucăriile din lemn sunt foarte frumoase. Fie că ați amenajat o zonă de joacă pentru copil sau pur și simplu ați organizat toate jucăriile pe rafturi și în coșuri, doriți ca întreaga locuință să fie ordonată și frumoasă. Jucăriile din lemn au propria lor frumusețe. Dacă sunt vopsite în culori puternice, atunci vor adăuga o pată de culoare și un pic de energie pozitivă amenajării, chiar dacă sunt organizate pe un raft. Jucăriile din lemn natural sunt foarte plăcute și nu afectează cu nimic amenajarea, poate doar aduc puțină căldură. În general, jucăriile din lemn au abilitatea de a fuziona cu decorul casei, așa că veți putea primi chiar și acele vizite neașteptate.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*